Tanácsok

A tapéta választék mára már olyan méreteket ölt, ami szinte elbizonytalanítja az embereket. Lassan a választék nem megkönnyíti a választást, hanem döntésképtelenné teszi az embert.
Ezért érdemes a tapétával szemben támasztott igények alapján szűkíteni a kört, majd ezek alapján válasszuk ki a megfelelő anyagú, mintázatú és színű falikárpitot.

A tapéta mennyiségének kiszámítása sem bonyolult dolog. Ha meg van a szoba kerület, akkor könnyű dolgunk van. Hiszen egy normál belmagasságú szoba ami 265 cm -280 cm között mozog, tapéta igény 1.5 méterenként egy tekercs. Lefordítva, egy normál tapéta szélessége 53 cm, de számoljunk csak 50 cm –rel. Egy tekercs hossza 10 fm. Ez azt jelenti, hogy normál esetben három egész lapot tudunk felhasználni egy tekercsből, ami 1.5 méter fal felületet borít le ha egymás mellé tesszük őket.
Tehát ha szoba kerületét megszorozzuk 2-vel, megkapjuk a szükséges lapok számát.
Ha ezt elosztjuk 3-mal, akkor pedig a szükséges tekercs számot.

Például:
Ha a szoba mérete 3.5 m X 4.5 m, akkor a következő képen számoljuk ki a szükséges tekercs számot:
3.5 +4.5+3.5+4.5=16 méter körbe a szoba.
Ezt megszorozzuk kettővel, az 32 ezzel, megkaptuk a szükséges lapszámot.
Ezt, ha elosztjuk 3-mal, akkor megkapjuk a szükséges tekercs számot.
Ez azt jelent, hogy ehhez a szobához, 10-11 tekercs tapéta szükséges.
Azért mondom ezt, hiszen lehet, hogy a 10 tekercs is elég lehet, mert az ablakot és ajtót is beleszámoltam a felületbe, ami valójában kimarad a tapétázandó felületekből.

Gyapjúrostos tapéta használati utasítás

Gyapjúrostos tapéta

– Alapanyaga különböző rostszálak keveréke, így rendkívül rugalmas, könnyen kezelhető tapéta.
– A kisebb szerkezeti mozgásokat áthidalja, nem reped el
– Felrakása nagyon egyszerűen történik, így akár házilag is könnyen elvégezhető
– Száradáskor nem zsugorodik
– Légáteresztő, így akár új épületekben, friss falakra is felrakható.
– Javításkor (pl. utólagos villanyszerelés) teljes egészében maradék nélkül eltávolítható, majd újra visszaragasztható.

Mielőtt elkezdenénk:
– Ellenőrizzük a vásárolt tapéták cikkszámának (pl. 8010-67) és gyártási sorozatszámának (pl. 6A) azonosságát. Ha ez nem megegyező, akkor ügyeljünk arra, hogy egy falon csak egy színszámú tapéta lehet.
– Ha a ↑↓ jel a címkén látható, akkor az egymás utáni tapétacsíkokat váltakozó irányba kell felragasztani.
– a munkaterület, és azok a szerszámok, amivel dolgozni fogunk tiszták legyenek.

A gyapjúrostos tapéta felrakásának műveleti sorrendje:

1. Kaparás (a meglévő falburkoló eltávolítása)
2. Alapozás
3. Vakolatjavítás
4. Átkaparás
5. Glettelés
6. Csiszolás
7. Alapozás
8. Tapétázás

1. Kaparás (a meglévő falburkoló eltávolítása)

Célja: A falfelületen található régi anyagok (festékek, tapéták) eltávolítása. A megfelelő alap nyerése, amelyre a későbbiekben az alapmunkálatokat maradéktalanul, kockázatmentesen el lehet végezni.

Általában a munkaterületeken találkozunk már a falfelületeken anyagokkal (ha csak nem új építésű házban dolgozunk), amelyeket ha nem távolítunk el, kárt okozhatnak az alapmunkálatokban, illetve a végeredményben. A tapétázás munkálatai előtt minden esetben el kell távolítani az enyves festéket, a meszet (a meszet, ha csak alapmész, vékony rétegben, elég átkaparni) és a tapétát. Ha ez elmarad a későbbiekben felhelyezett anyagok a száradás során felfeszíthetik, feláztathatják a fent maradt anyagot, így nem biztosított a megfelelő tapadása, teherbírása a felületnek. Ha új építésű házban dolgozunk, akkor a vakolatot elég csak átkaparni.

Anyaga: Általában bő vízzel történik, amiket különböző adalékanyagokkal ki lehet egészíteni (pl.CMC), illetve vannak speciális, boltokban kapható segédanyagok.

Módja: A felületet korongkefe segítségével, bő vízzel többször beáztatjuk, majd mikor az eltávolítandó felület megpuhult, átázott, kaparó (rövidpengés) spaklival letoljuk, eltávolítjuk. Ha lehetséges az áztatást zárt ablakok mellett végezzük, mert ha szellőztetünk a falfelület szárad, és nem ázik.

Szerszámkarbantartás: A korongkefét bő, hidegvízzel mossuk ki, a spaklit tisztítsuk meg, majd töröljük szárazra (a korongkefét azért kell hideg vízzel mosni, mert a korongkefék szőre általában enyvvel van ragasztva, a meleg hatására az enyv kioldódik, a kefe szőre hullani kezd). A kaparóspaklit szárazra töröljük, igény szerint pengét cserélünk.

2. Alapozás.

Célja: A fal szívóképességének a csökkentése (a megfelelő szívóképesség biztosítása), illetve a kaparás során, a felületen lévő por megkötése, lekötése. A kaparás során sokszor a vakolat is sérül, a falfelület gyenge, porózus lesz. Mivel a következőkben glett kerül majd a felületre, a glettnek pedig száraz, erős, pormentes, megfelelő szívóképességgel rendelkező felület kell, ezért használunk alapozót.

Anyaga: A piacon igen nagy a választék alapozók tekintetében. A teljesség igénye nélkül, talán a legismertebb a Falfix, az egyik legjobb pedig a Vlisin Fixatív (3x-os higíthatóságú). Ezek vízzel hígítható, diszperziós anyagok. Módja: Az alapozót a kívánt erősségre beállítjuk (ez illaterősség szerint, ill. próbakenéssel történik). A felhordás hosszúszőrű korongkefével végezhető, az egész falfelületet kezelve. Fontos, hogy a megfelelő erősségű alapozóval kezeljük a munkafelületet.

Ha az alapozó túl gyenge, akkor nem érünk célt, a fal szívóképessége nem csökken, a glettel nem tudunk a felületen dolgozni.

Ha az alapozó túl erős, akkor a kaparás során nem eltávolított gyengén kapaszkodó részeket lefeszítheti, ill. a falnak nem lesz szívóképessége, így a glettnek nem biztosított a megfelelő tapadása.

Szerszámkarbantartás: A korongkefét bő, hideg vízzel mossuk ki.

3. Vakolatjavítás.

Célja: A nagyobb hibák, mélyedések, vakolati sérülések eltüntetése. A glettelésnek a megfelelő alapfelület biztosítása.

Anyaga: A kaparás során sokszor a vakolat is sérül. Ezeket a sérüléseket (3-4mm-nél mélyebb) az erre a célra fejlesztett anyagokkal javítjuk. Fontos, hogy a munkát az alkalmas anyagokkal végezzük, mert a sima glettanyag erre nem alkalmas, kirepedezik, leszívódik. Továbbra is megfelelő a hagyományosnak nevezhető habarcs (mész, homok, víz) amely mélyebb hibák esetében gipsszel vagy cementel kiegészíthető.

Pár éve megjelentek a speciálisan erre a feladatra kifejlesztett vékonyvakoló, mélyvakoló anyagok is (pl. Rigipsz, Széria). Minden esetben olvassuk el, hogy mit ír a használati útmutató a gyártó részéről.

Módja: Lehetőség szerint rozsdamentes glettvassal, rozsdamentes spaklival végezzük. A rozsdamentes glettvas azért javallott ennek a munkafolyamatnak az elvégzésére, mert anyagát tekintve merevebb, mint elődje a hagyományos sima glettvas, így a hiba kitöltése és karbantartása sokkal egyszerűbb, élettartama hosszabb. Az anyagot a megfelelő arányban bekeverve a hibákat kijavítjuk. Ha az anyagot vékonyra keverjük, akkor a száradás során a javításunk beszívódhat, megrepedezhet. A bekeverésnél vegyük figyelembe a rendelkezésünkre álló kötési időt (amíg az anyag felhasználható), ill. az anyagszükségletet.

Szerszámkarbantartás: A rozsdamentes szerszámokat vízzel tisztíthatjuk.

4. Átkaparás

Célja: Az előző munkafolyamatból esetlegesen ottmaradt kontúrok, kisebb glettmorzsák eltüntetése, a következő munkafolyamat előkészítése érdekében.

Anyaga:

Módja: Kaparóspaklival, csak a hibajavításokon. A kaparóspaklival a kisebb kantlikat, glettmorzsákat letolva szárazon történik.

Szerszámkarbantartás: Szárazon letöröljük a kaparóspaklit, igény szerint pengét cserélünk.

5. Glettelés

Célja: A megfelelő falfelület nyerése. A kisebb hibák, repedések, egyenetlenségek, kijavítása, áthidalása. A tapétázás végeredményét az egyik legmeghatározóbb módon befolyásoló munkafolyamatok egyike. Rendkívül fontos az anyagválasztás (anyagismeret), ami attól függ, hogy milyen típusú tapétát (Papír, Vlies, Vinyl) helyezünk fel a falfelületre a későbbiekben.

Anyaga: Ajánlott a meszes alapú gipszeket előnyben részesíteni (legfőbbképpen Vinyl, Vlies tapétákhoz). A gipszes bázissal rendelkező glettelőanyag a rengeteg, folyamatos nedvesség, ragasztó hatására tágulni kezd, majd egy idő után szétfeszül, megcsattan. Ugyanez a folyamat nem megy végbe a meszesbázisú glettanyagnál, a nedvességet sokkal kedvezőbben bírja. A mély repedésekre használjunk üvegszálas hálót, gézdarabot kis rabichálót, melyeket glettel megfelelő módon helyezhetünk fel a felületre.

A piaci kínálat nagyon széles glett anyagokban. A legismertebbek és a legkedveltebbek közé tartozik többek között a Rigipsz család: Rimano glettgipsz 0-0.1 mm, Glettelőgipsz 0-3 mm, Vékonyvakoló 3-6 mm. Mélyvakoló6-30 mm, melyek közül a vékonyvakoló és a mélyvakoló meszesbázisú. Továbbá kedvelt és ismert anyagok a Széria (meszesbázisú) és a Pikston (meszesbázisú). Ezeket az anyagokat a leírtak és a kívánt vastagság szerint hidegvízzel hígítsuk, természetesen szemelőt tartva a kötési időt ill. a kívánt mennyiséget. Minden esetben olvassuk el, hogy mit ír a használati útmutató a gyártó részéről.

Módja: Ezt a műveletet is célszerű rozsdamentes glettvassal és spaklival végezni, hiszen ezekkel, a minőségi szerszámokkal sokkal egyenletesebb felületet nyerhetünk. Egyszerűbb a kisebb szintkülönbségek kitöltése, hiszen a szerszám merevsége miatt nem idomul a felület egyenetlenségeihez. Minden esetben egy sarokból indulva a kész felületre ráhúzva haladjunk az ellenkező irányba, annak elkerülése végett, hogy a már kész felület minél kevésbé sérüljön. Ha már a húzás pillanatában szárad a glett, akkor valószínűsíthető, hogy gyenge, nem megfelelő volt az alapozás. Ugyanez a hiba abban az esetben is, ha a száradás után szinte lesöpörhető a glett, bár itt az is okozhatja a hibát, hogy túl sok vízzel volt felkeverve az anyag. Ha egyenetlenek a szobában a sarkok, élek, akkor ennél az első glettelésnél helyezzük fel alumínium élvédőket. A következő munkafolyamat csak abban az esetben kezdhető el, ha már a glett teljesen megkötött, ill. megszáradt.

Szerszámkarbantartás: Tiszta vízzel lemosható a rozsdamentes glettvas ill. spakli.

6. Csiszolás

Célja: A glettelésből adódó anyagmorzsák, kitüremkedések eltüntetése, a fal egyenletesebbé tétele.

Anyaga: A festékboltokba különféle típusú és fajtájú csiszolóanyagokkal találkozhatunk. Vannak az egyszerűbb, papírhordozó anyagú csiszolók, ill. a vászon alappal rendelkezők. Az élettartam, minőség, tekintetében a vászon a jobb, igaz, ez már az árkülönbségen is észrevehető. A csiszolandó felület milyensége szerint válasszuk meg a csiszoló felület szemcseméretét, ami egyébként a csiszolóvászon (ill. papír) hátoldalán számmal van feltüntetve. Minél nagyobb a szám annál finomabb a szemcseméret. Ajánlott szemcseméret: 80-100 között.

Módja: A fal egészét átcsiszolva, tetszés szerinti módón. Azt, hogy milyen erővel végezzük, minden esetben felületfüggő. Vannak különféle csiszolópárnák, csiszolófák, amikre ha ráhelyezzük a csiszolóvásznat, a munkánkat megkönnyíthetik. Minden esetben csak akkor kezdjünk neki ennek a műveletnek, ha már a glettelt felületünk teljesen megszáradt, megkötött, nedvességtől mentes.

7. Alapozás

Célja: A tapétázandó felületen a csiszolás utáni kevéske por lekötése, a fal szívóképességének a csökkentése, illetve a minél jobb ragadás biztosítása, ennek előkészítése. Ahhoz, hogy elkerüljük azokat a kellemetlenségeket, (Pl.: tapétázás közben leszívódik a lapunkról a ragasztó, vagy nem tudjuk csúsztatni a lapokat egymás mellé, mert tapad,) az alapozás elengedhetetlen.

Anyaga: A célnak leginkább a higított tapétaragasztó felel meg (Pl. Roll Over). Egy keveset öntsünk ki abból a tapétaragasztóból, amivel majdan a ragasztást fogjuk végezni, és ezt a mennyiséget lehetőség szerint annyira hígítsuk fel, hogy az ne képezzen filmréteget a falon, de minimális ragasztóképessége maradjon.

Módja: A megfelelő erősségűre beállított ragasztót tetszés szerinti irányban, megfelelő módon eldolgozva hosszúszőrű kefével, és ecsettel történik. Ha az alapozás során a falfelületen látunk rozsdafoltokat (pl. vasbetonból), akkor azokat oldószeres alapozóval kezeljük, és akadályozzuk meg, hogy a tapétázás után is átüssön.

Szerszámkarbantartás: Hidegvízzel alaposan kimosni, majd lefele lógatni a kefét, hogy a sörte ne sérüljön.

8. Tapétázás

Általánosságokban a tapétázásról

Elérkeztünk a befejező művelethez. Ha az eddigieket megfelelő módon, alaposan, körültekintően elvégeztük, akkor mindent megtettünk azért, hogy az utolsó művelet után munkánk végeredménye tökéletes legyen. Ha viszont az alapozási munkákkal spóroltunk, akkor tökéletes tapétázással sem fogjuk tudni korrigálni az eddigi hiányosságokat. Újra ellenőrizzük a tapétát, hogy a típusszám (pl. 8010-67), a színkód (pl. 6A) megegyezzen (a színárnyalati eltérések a különböző gyártási időpontokból, színkeverésekből adódik). Ha az árnyalati szám nem azonos, akkor semmi esetre se tegyük fel egymás mellé a tapétát, mert az a falon látványosan eltérhet. Ha ezzel a problémával találkozunk, akkor próbáljuk úgy szervezni, hogy a különböző színárnyalatú tapéták ne kerüljenek azonos falfelületre. A következő falra már tehetjük az eltérő színárnyalatú tapétát így a minimális eltérés nem észlelhető.

Ha a ↑↓ jel a címkén látható, akkor a tapétacsíkokat váltakozó irányba kell felragasztani. Ha ezt a jelet nem vesszük figyelembe, akkor a végeredmény, amit kapunk ugyancsak foltos lehet. Ezután mindenféleképpen figyelmesen nézzük meg a gyártó által feltüntetett jeleket, ami a felrakás módjára, és az illesztés, mintázat milyenségéről, méretéről, ismétlődéséről nyújt tájékoztatást. A méretre szabás előtt minden esetben szárazon illesszük össze a tapétatekercset, és keressük meg a minták illesztési pontját. Amikor ez sikerült, jelöljünk ki egy szabási pontot és kezdjük el a méretre vágást. (Vannak tapéták, amik úgymond váltómintával rendelkeznek. Ezeknél a tapétánál laponként változó szabási pontot kell keresnünk ahhoz, hogy a mintáink összejöjjenek, megegyezzenek. Ez egyébként a tapétacímkén fel van tüntetve). A tapétát minden esetben 5-10 centiméterrel érdemesebb hosszabbra szabni, mint a fal magassága.

Minden esetben sarokból, vagy ablak mellől kezdjük el a ragasztást. Mérjük meg a tapétánk szélességét, majd a kapott számból vonjunk ki 2-3 centimétert. Szinte biztos, hogy a tapétánk 53 cm széles, így 50 cm-t mérjünk ki a saroktól, majd a kapott pontot függőzzük ki, vagy vízmértékkel vezessük le függőlegesen. Ez lesz az első lap szamárvezetője, ez segít nekünk abban, hogy a lapunk ne össze-vissza, hanem függőlegesen haladjon. A következő lapot, már ennek a lapnak a széléhez kell illeszteni, úgyhogy ezt a műveletet csak akkor kell megismételni, ha új, teli falhoz érkeztünk.

Helyezzük fel a tapétánkat, keressük meg az illesztési pontot, vagy jelölést a falon, majd a tapéta szélét illesszük oda. Ha tapéta csík széle nem kellően pontosan illeszkedik az előző laphoz, akkor csúsztassuk a helyére. Ha már a szél kellő pontossággal illeszkedik, akkor a tapétát középről a két szél felé haladva tapétázókefével úgy simítjuk a felületre, hogy ne maradjon alatta levegő. Miután a második lapot kellő pontossággal felragasztottuk, azután a két tapéta illeszkedési pontját varrathengerrel eldolgozzuk. Miután elkezdtük a ragasztást, három laponként ellenőrizzük a kapott eredményt, és ha a tapétával kapcsolatban bármilyen hibát tapasztalunk, a munkát azonnal hagyjuk abba, és azt jelezzük a kereskedőnek.

Szerszámok karbantartása: A tapétázásnál használatos szerszámokat langyos vízzel mossuk el, és törüljük szárazra. Ugyanez igaz a tapétázó asztalra is, hiszen a tapétaragasztó kikenődése miatt a következő munkán az asztalunk ragadhat, és a szabásnál károsíthatja a tapétánkat.

Vlies, ismertebb nevén Gyapjúrostos tapéta

A vlies tapéta kitűnő rugalmassága, erőssége mellett a felrakást is nagymértékben megkönnyíti:
– nem szükséges makulatúra papír használata
–Alkalmazható az ún. faliragasztásos technika, azaz nem szükséges a tapéta hátát bekenni, hanem akár a falat is lehet, majd szárazon a tapétát a falra lehet rakni,
– nincs ázási idő, ami az időnyereségen túl ennek pontos betartására sincs szükség,
– a sarkoknál át lehet fordulni, majd az új fal első lapjával az átfordított lapot összevághatjuk. (Az összevágásra csak tökéletesen sima és függőleges falaknál, sarkoknál nem lenne szükség, mivel így az átfordult lap széle is egyenes és függőleges lenne, ami mellé illesztve a tapétázást lehetne folytatni. Természetesen ez csak elméleti lehetőség).
– A tapéta csíkok a száradás során nem zsugorodnak, így kisebb rés sem keletkezhet a lapok között. Megfelelő ragasztás esetén teljesen homogén, csíkmentes felületet kapunk.

A tapétázás történhet tapétázókefével, tapétázólapáttal, vagy tapétázóhengerrel. A tapétát magát nem kell megkenni (azért, mert nincs ázási, puhulási idő), hanem elég csak a falfelületet. Ezt lehetőség szerint nagyszőrű tedy hengerrel tegyük.

A ragasztást csak az erre a célra kifejlesztett vlies vagy gyapjúrostos ragasztóval történjen. Ragasztónkat semmiféle adalék anyaggal ne egészítsük ki. A ragasztó sűrűsége már majdhogynem pudingszerű legyen, de ez természetesen nagyban függ a falfelület szívóképességtől is. A tapétát lehetőség szerint óvjuk a ragasztó kikenődésektől, ami ha mégis rákerül a tapétánkra, nedves ronggyal tisztítsuk le. A ragasztás során az eredményt folyamatosan ellenőrizzük, és ha bármilyen rendellenességet tapasztalunk a tapétával kapcsolatban azt a munkafolyamatot félbeszakítva, azonnal jelezzük a vásárlás helyén.

Jó munkát kívánunk!

Forrás: Bigos András

Egyedi tapéták konyhai és fürdőszobai díszítéshez

Szeretné konyháját, vagy fürdőszobáját tapétával díszíteni? Ezeket a helységeket az igazán modern kivitelezés kedvelői szeretik teljes mértékben egyedivé varázsolni. Az egyediség az egy szimpla falfestéssel nem feltétlen érhető el, így a tapéta a kulcs, amellyel tökéletes összhatást kelthet, mind a fürdőszobában és a konyhában is.

A fürdőszobai és a konyhai tapéták jellemzően olyan speciális dizájnnal rendelkeznek, amelyek magukba foglalják az egyedi anyagfeldolgozást, így az ottani környezethez alkalmazkodnak. A tapéták sokkal ellenállóbb anyagból készülnek és könnyen tisztíthatók. Választható vízálló kivitelezésben nem érzékenyek sem a vízpárára, sem a nedvességre, így nem kell aggódnia, hogy azok esetleg leválnak a falról. A konyhában probléma lehet a felcsapódó zsír, de a jó minőségű konyhai tapétáknak köszönhetően ez sem jelent gondot.

Ha Ön is szeretné konyháját, illetve fürdőszobáját különböző színekben és stílusban díszíteni, tapéta kínálatunkban megtalálhatja az Ön számára megfelelő kivitelezést! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Válasszon harmonikus színeket otthonába! – Érvek a türkiz tapéták mellett

Vannak bizonyos színek, amik soha nem mennek ki a divatból, legyen szó az öltözködésről, vagy akár a lakberendezésről. Az utóbbi időben sokan választják falszínnek a türkiz árnyalatait, mert egyrészt nyugtató hatásúak, másrészt bármilyen teret képesek harmonikussá és otthonossá varázsolni!  Ha modern megoldást szeretne, ne falfestéket válasszon, hanem tapétát!

A türkiz tapéták nem hiányozhatnak egy modern lakásból sem! A sötétebb árnyalatokat többnyire az ipari, loft stílusban alkalmazzák, elsősorban hálószobák, illetve konyhák falain, a világosabb, pasztell tónusok pedig a manapság egyre divatosabb skandináv otthonok elengedhetetlen kellékei! Természetesen más stílusokhoz is kiválóan illenek a türkiz tapéták, legyen szó akár klasszikus, akár minimalista lakberendezésről! A felhasználásuknak csak a képzelet szabhat határt!

Szerezze be Ön is kínálatunkból a türkiz tapétákat, és garantáljuk, hogy döntését nem fogja megbánni! 

Bátran válasszon rózsaszín tapétát!

A rózsaszín egy olyan szín, amit vagy nagyon szeret az ember vagy utál – ritka iránta a közömbösség. Azonban annak, aki szereti, érdemes használnia is, hiszen szervezetünkre és hangulatunkra is jótékony hatással van. Nézzük, mire számíthatunk, ha rózsaszín tapétát választunk!

A rózsaszín a tisztaság, lágyság, romantika színe. Egy halványabb árnyalatú rózsaszín tapétás szobában az ember megnyugszik, és könnyebben tud a pihenésre koncentrálni. Erősebb árnyalataival extravagáns, és magabiztosságot növelő hatást érhetünk el.

Ha rózsaszín tapétát választunk, fiatalossá és tiszta érzetűvé varázsolhatjuk otthonunkat. Jó választás nappaliba vagy nyugtató hatása miatt a gyerekszobába is. A lakást világosítja, a lelkünket pedig felfrissíti.

Budapesti tapétaboltunk óriási kínálattal rendelkezik mindenféle színű tapétából. Akár a modern, akár a klasszikus mintákat kedveli, itt megtalálja, amit keres! Nézzen körül nálunk, és rendeljen bátran rózsaszín tapétáinkból is! 

Mitől lesz minőségi egy tapéta?

Manapság újra népszerűségnek örvendenek a tapéták a lakberendezés terén, ugyanis a mintázatuknak köszönhetően igazán látványos belső tér hozható létre. Fontos, hogy vásárláskor ne csak az esztétikum számítson, hanem a tapéta minősége is, hiszen egy könnyen szakadó, nehezen felhelyezhető termékkel nem lehet sok mindent kezdeni!

A minőségi tapéta főként az anyagáról ismerszik meg, ezért még a vásárlás előtt érdemes a különböző mintákat kézzel is megtapintani! Így a kiválasztáskor biztos lehet benne, hogy nem fog rosszul dönteni! Fontos, hogy tapétavásárláskor ne a termék ára befolyásolja Önt a végső döntésben, hanem a tapéta anyagbeli minősége, és ha még így sem tudná kiválasztani az ideális terméket, kérje inkább szakértő véleményét, aki részletesen tájékoztatja Önt a kiválasztott tapétáról!

Ha Ön is minőségi tapétát keres, ne kutasson tovább, hiszen kínálatunkban csakis ilyen termékeket találhat! Szerezze be kínálatunkból otthona látványos lakberendezési kiegészítőjét! 

Miért válasszunk tartós tapétát?

A falakat többféle módszerrel is burkolhatjuk, ennek megfelelően a vakolatra kerülhet festék vagy tapéta is. Mindkét megoldás kapcsán rengeteg klasszikus, elegáns vagy éppen bohém lehetőségünk van, így mindenki megvalósíthatja saját elképzeléseit.

A tartós tapétákat azoknak ajánljuk, akik hosszú távra terveznek, szeretik az állandóságot, a minőségi és megbízható dolgokat, a falakon is. A tapéták gyorsan feltehetőek, nem lesz tőlük festékes minden, nem kell több napra lefedni, kimenekíteni a bútorokat. A minőségi tartós tapétákban megbízhatunk, nagyszerűen elfedik a fal vagy a vakolat egyenetlenségeit, az előző festésből eredő hibákat. Ha mégis valamilyen sérülés keletkezne, szükség lenne bővítésre vagy úgy döntenénk, hogy új tapétát szeretnénk, akkor is könnyen, egyszerűen és gyorsan megoldhatjuk.

Keressen minket bizalommal, és válogasson többféle típusú és stílusú tapétánk közül! Amennyiben szépet, megfizethetőt keres és hosszú távra tervez, ismerje meg tartós tapétáinkat!

A tapéták reneszánszukat élik!

Évekkel ezelőtt a tapéták rendkívüli népszerűségnek örvendtek, majd az egyhangúságuk miatt egyre több háztartásban kerültek lecserélésre, ugyanis az ingatlantulajdonosok sokkal több fantáziát láttak a festett falakban. Manapság fordult a kocka, ugyanis újra keresetté váltak a tapéták, mégpedig változatos, szemet gyönyörködtető dizájnjuk miatt.

Természetesen a tapéták nemcsak a változatos mintázatoknak köszönhetően kedveltek, hanem az új belsőépítészeti megoldásoknak is, hiszen a szakemberek manapság előszeretettel tanácsolják ügyfeleiknek a tapéták használatát, ugyanis így rendkívül sokszínű kompozíciók hozhatók létre.

A legnépszerűbb megoldás a tapétákkal kapcsolatban az, amikor nem a teljes falfelületet fedik be, hanem csak egy-egy csíkban használják fel a rendelkezésre álló mennyiséget, a maradék falfelületet pedig a tapéta színvilágához illő festékkel fedik le.

Ha Ön is szeretne változatosságot csempészni irodájába vagy otthonába, döntsön a tapéták mellett! Elképzeléseivel és kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken! 

Mi kerülhet a gyerekszoba falára budapesti tapétaboltunk kínálatából?

Amikor új jövevény érkezését várja a család, a gyermek születése előtt már megkezdődik a készülődés, hogy minden időben elkészüljön, mire eljön a nagy nap. Az egyik fő feladat a gyerekszoba előkészítése. Milyen színek, bútorok és anyagok vegyék körül a kicsit, milyen legyen a gyerekszoba stílusa?

A tapétaboltunk Budapesten várja azokat a szülőket, akik gyerektapétát vásárolnának! Minőségi gyerektapétákat is talál webshopunkban, hiszen minden generáció számára kínálunk falravalókat! Nagy választékkal várjuk érdeklődőinket, tapétáink vidám mintákkal elérhetőek!

A jól eltalált tapéta szerepe, hogy harmonizáljon a gyerekszoba bútoraival, megadja a helyiség stílusának, hangulatának alapját. Ha jól választunk, még évekig gyönyörködhetünk a gyerektapétában, a kicsi pedig őszintén megszeretheti a mesefigurákat, az élénk színeket vagy a játékos mintákat.

Budapesti tapétaboltunkba akár személyesen is betérhet, és kiválaszthatja a gyerekszoba mesés borítását. Amennyiben kérdése van, elérhetőségeinken felveheti velünk a kapcsolatot!

A mintás tapéták felhasználásának csakis a kreativitása szabhat határt!

Mostanság a mintás tapéták nagy népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül, ugyanis felhasználásukkal igazán különleges hangulatú enteriőr hozható létre a magáningatlanokban és az irodahelyiségekben egyaránt. E téren rendkívül széles az ötletkínálat, a mintás tapéták tulajdonképpen bárhogyan felhasználhatóak, egyedül a kreativitás szabhat határt ezzel kapcsolatban.

Természetesen, ha valóban egyedi megoldásra lenne szüksége a mintás tapéták felhelyezésével kapcsolatban, számos internetes magazinban vagy fórumon találhat ezzel kapcsolatban praktikus ötleteket, azonban ne feledje, sose essen túlzásba a mintákat illetően! Nagyon sok látványos,mintás tapéta kapható, azonban sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem megfelelően, gyakori csíkozásban viszik fel a falra a tapétákat, így nem születik harmonikus végeredmény, ami inkább bántani fogja a szemet, mint sem nyugtatni.

Figyeljen oda a részletekre és tökéletes végeredmény születik! A mintás tapétákat szerezze be kínálatunkból, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken! 

A legújabb falravaló: modern tapéta

Otthonunk falait ma már többféle anyaggal is bevonhatjuk, ennek megfelelően öltöztethetjük textilbe, festékbe, de akár papírba vagy természetes kőburkolatba is. Mindegyik változatnak megvannak a maga előnyei.

Aki igazán modern külsőt szeretne kölcsönözni a falainak, annak érdemes szétnézni a modern tapéták világában, és onnan válogatni. Egy jól megválasztott tapéta sok mindenben képes hozzátenni a szoba adottságaihoz, képes kiemelni annak előnyeit és egy új, különleges világot teremteni.

Forduljon hozzánk bizalommal, és válogasson tapéta üzletünk termékeiből, ahol Ön is garantáltan megtalálja a falaihoz és ízléséhez illő, modern tapétát! Óriási választékkal várjuk, rengeteg színben  és mintában, nívós anyagokból készült, modern designnal tervezett tapétákat kínálunk vásárlóinknak.

Egy igazi, trendkövető otthonban a falravaló is tudatos választás eredménye. A modern tapéta egyszerűen kezelhető, könnyen felragasztható, de ha úgy adódik, hogy lecserélné, gond nélkül el is távolítható. Igazi, sokoldalú kiegészítő, amivel új színt vihet a szobába, teljessé teheti az enteriőrt és kiegészítheti a berendezést.

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és érdeklődjön bátran modern tapétáinkról!

A kevesebb több: mintás tapéták a falakon

A mintás tapétától sokan tartanak, mert úgy gondolják, hogy túl sok, túl feltűnő. Pedig lenyűgöző hatással tud lenni szinte bármilyen helyiségre, csak tudni kell bánni vele. A szobában már megtalálható bútorok és kiegészítők színeivel, mintájával, stílusával harmóniában lévő mintás tapéta kiválasztásával még egyedibbé tehetjük bármelyik szobát.

 A titok annyi, hogy csupán egy falfelületet szabad beborítani a mintás tapétával, a többi falat pedig egyszínűre ajánlott festeni vagy tapétázni. Így érvényesíthető a kevesebb több elve és a szoba sem fog úgy kinézni, mint egy hatalmas, csomagoló papírba burkolt ajándék doboz. Mintás tapétával egyedi hatás érhető el, csupán okosan kell használni!

Bátran nézzen körül nálunk, és válogasson hatalmas tapéta választékunkból! Bizonyára Ön is megtalálja majd a kedvére való mintás tapétát! Kérdéseivel vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeink egyikén, hogy segíthessünk a legjobb tapéta kiválasztásában!

Miért döntsön exkluzív tapéták mellett?

A tapéta az egyik legrégebben használatos technológia a fal fedését illetően. Önmagában a tapétázás rengeteg előnnyel bír, például sokkal egyszerűbb kivitelezni, mint a festést, és ha exkluzív tapétát választunk, akkor még több pozitívumra tehetünk szert.

Az általunk kínált exkluzív tapéták, kiemelten a Casadeco, Caselio, Eijffinger, Rasch és Grandeco termékei kiváló alapanyaguknak köszönhetően könnyen felhelyezhetőek a falra. Nehezebben szakadnak, mint az olcsóbb, ám silányabb társaik, és kis odafigyeléssel az illesztések is láthatatlanok maradnak. Az átlagosnál kevesebb ragasztóanyagot igényelnek, és további előnyük, hogy hosszú távon is színtartósak. Nem szívja ki őket a nap, így nincs szükség néhány év múlva újratapétázni a lakást.

Lakásfelújításba kezdett? Keresse fel bátran budapesti tapétaboltunkat, és válasszon kedvére exkluzív tapétáinkból! Ha tartós eredményt szeretne, a Casadeco, a Caselio, az Eijffinger, a Rasch és a Grandeco márkákban nem fog csalódni!

Hogyan tisztítható a luxustapéta?

 

Ma már sokféle tapétával bevonhatjuk a falainkat. A kérdés csak az, mire van szükségünk? Egy luxustapéta különbözik a hagyományos modellektől, mert anyaga kényesebb, mint a sima tapétáké. Nyilván mindenki azt szeretné, ha a tapétája szép és makulátlan maradna, de mindenhol történnek balesetek.

 

A luxustapéta is többféle lehet, tisztítani csak azt lehetséges, ami mosható fajta. Minden tapétát ellátnak a megfelelő jelzésekkel és piktogramokkal, amik segítenek eligazodni a tapéta tulajdonságait illetően. Ezek jelölik azt is, ha egy tapéta mosható. Ha a megvásárolt luxustapétánk ezek közül a jelölések közül rendelkezik valamelyikkel, akkor egy kis víz, vagy puha rongy segítségével óvatosan el lehet tüntetni róla a szennyeződéseket.

 

A luxustapéta tisztításánál nagyon körültekintően járjunk el, hiszen a tapéta szálait, felületét felsérthetjük, és akkor nemcsak koszos, de sérült is marad. A jelölések alapján megkülönböztetünk egy hullámos – mérsékelten vízálló, kéthullámos – gyengén lemosható, három hullámos – nedvesen jól tisztítható, kefe jelölés egy hullámmal – lesúrolható, kefe jelölés három hullámmal – súrolást jól bíró tapétát.

 

Ha kérdése van a luxustapétákkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeink egyikén!